By: HanAz ishak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Jun-2009 01:43 Email | Share | Bookmark
ke melaka & kenduri di gemas



dua hari tak mengadap pc ....rindu sekali rasanya....
semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah swt dan apa yang kita lakukan di berkati olehNYA....amin...terima kasih pada semua sahabat pengunjung yang tak jemu mengunjungi fp yang tak sebebrapa ni...

Jumaat dah siap2 petang tu tp bila ayah balik kitaorang diberitahu tak dapat pegi melaka petang tu sebab ayah kena duti....jadi pagi sabtu seawal pukul 8 pagi dah bertolak....bukan apa kononya nak sampai awal dan jalan pun tak sesak....


atas keta...abg we & abg ude ni dok dalam keta x diam....kejab gaduh kejab baik..macam-macam

Ayah bawa keta pun slow jer..... sapai kat nilai dekat kol 10....awal lagi jadi kita singgah la dulu kat nilai 3....jalan sana sini window shoping jer ....pas tu ibu ade la berkenan handbag... beli la satu.....murah jer cuma RM30.00


hampit sejam kat nilai 3 kita bertolak kononnya nak ikut jalan lama.....terus ke Mantin pas tu ke Seremban Ya..Allah ambil masa spai 1 jam.......sesak teruk.....tensen sesangat....dari seremban naik hway terus ke alor gajah dan terus ke Sg, udang rumah Mak lang iaitu adik ibu kol 1.30 ttengahari...
mujur la sampai hidangan dah sedia...lapo sangat....Adik ibu ni namanya Harizun.....anak 4 semua perempuan....senang la nanti x yah kuar duit byk2....
Mak lang masak spesial sgat ....ikan Kerapu stim..... spai x ingat nak snap pic dah....


Ptg pulak jalan2 kat pantai klebang...minum air kelapa shake yang popular kat situ...
malam makan yong tau fu sup n otak2 kat pantai situ....sedap sgt....

ni kat kedai makan pantai klebang.....alesya ni nakal sangt...

ni otak2 yang sekejab jer abis 2 bakul kecil....

pagi ahad kol 11 pg dah bertolak pegi gemas.....pertama kali sampai gemas....jauh juga rupanya ...
dalam 100 km dari sg.udang.......sepanjang jalan ade orang jual durian...tgok papan tanda tu tulis sekilo 1 ringgit jer...bila berhenti nak beli rupanya durian putik..... geram tul...
durian masak ni rm3.50 sekilo...beli la juga dalam 5 biji sebab abg we & ude nak makan....balik buka x elok sangat....

terus kat rumah kenduri member ayah....sedap makan acar buahnyer......nanti leh la try buat sendiri....
Member ayah ni masih muda ...skarang dah berhenti jadi cikgu ..katanya nak sama keje dgn wife dia cikgu juga....SELAMAT PENGTIN BARU IZDHA DAN ERLYDA....MOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT DAN DAPAT ANAK RAMAI....



bertolak balik kol 2...singgah masjid jamek gemas utk solat zohor.....balik ikut jalan lama ...
ikut Tampin....Pedas....terus ke Rembau....bestnyer nampak kampung danrumah kat N9 ni...kemas dan cantik2 belaka..... sampai rembau nak singgah makan n minum cendol kat Warung cendol yg populer tu tp dah tutup sebab cendolnyer dah habis.....

spai seremban dalam kol 4....singgal la mall kat situ sempat shoping sikit...
ayah beli jeket n baju malah ayah sempat lagi beli hadiah harijadi ibu.....best sangat...sayang ayah...
rupanya handbag .....HANDBAG NI SEBENARNYA MEMANG DAH LAMA BERKENAN ....
first time tengok kat KLCC tp cuma nyatakan minat jer kat ayah x tahu pulak kali ni ayah beli sbgai hadiah kat ibu......TERIMA KASIH SANGAT YE BANG....NANTI BELI LAGIK YA
tanya la harganya x cakap lak...balik umah buka baru tahu harganya ...emmmmmmmm
akhirnya dapat gak beg idaman nih


dalam kol 6 bertolak balik terus sampai umah dah maghrib...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net