By: HanAz ishak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 8-Mar-2010 02:01 Email | Share | | Bookmark
majlis kahwin n order

Assalamualaikum n salam sejahtera...

byk cita tertangguh....hari ni line ok sikit so cepat2 la kh nak habiskan cite yg tertangguh nih....

26 february lalu kh n co diundang kemajlis perkahwinan kawan cik abg kh yg berbangsa Indaia kat Bestari Jaya...majlis meriah tp terbantut dek letrik yg terputus tiba2...lama gak la spai pengantin diarak n dipelaminan hanya bertemankan cahaya lilin n lampu kereta....tp tetap meriah dgn kompang bagai majlis perkahwinan org melayu gak....makanan pun ditempah dgn org melayu gak...so makan la tanpa was2...
kh lupa la nama pengantin nih.... selamat pengantin baru moga sapai akhir hayat....




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


cup cake yg di order oleh member cik abg ....x nak byk buttercream...cuma deko ringkas2...kek span pandan ...

ni order dari ofis cik abang utk sarapan masa meeting minggu lepas..28/10..nasi lemak(lupa lak nak snap pic)....sambal kerang,ikan bilis n kacang goreng,telur rebus n timun.....karipap dan puding kastad...
semua utk 15 org jer







nak order dgn kh leh hubungi kh kat
019-3567480


Monday, 8-Mar-2010 01:19 Email | Share | | Bookmark
sempat ronda cameron higlands ...

Assalamualaikum....

lepas gi ganu,kelantan kh n famli balik kg 3 hari....kemudian otw nak balik kuala selangor semula kali sempat gi ronda2 kat ch....spai kat sini dah zohor dah so sempat la gi tengok bunga2 yg mengembang cantik,,,,,minum teh di ladang teh dgn pemandangan yang indah dan dan sempat ariz mandi manda kat lata iskandar.....

kami naik ikut simpang pulai turun ikut tapah....penat tapi seronok sgt.....ni dah kali ketiga ke ch....tp setiap kali pegi tu balik hari je...lain kali mungkin gi bermalam lak.....
x byk shoping cuma sekadar beli buah strawberri, keledek dan sayur sayuran segar jer








cepat tul masa berlalu.....bila lak boleh gi bercuti cam ni lagi...hanya masa dan wang yg menentukan layak ke tidak...harap2 tu dimurahkan rezki oleh NYA selalu...


Monday, 1-Mar-2010 00:15 Email | Share | | Bookmark
Kelantan Kami Datang

 
 
 
View all 8 photos...
Assalamualaikum....

Setelah 2 hari kat Terengganu kami tinggalkan ia dengan seribu kenangan terindah ....kami terus gi kelantan lak....petang dah sampai...ingat tu nak gi tido kat pantai cahaya bulan tapi bila nak gi tu dah jem 3 km sebelum spai situ lagi...aduhai...almaklum la cuti kan....jadi tentunya semua hotel,resort n chalet penuh so kami berpatah balik ke kota baru....mujur la ada satu jer bilik yg masih kosong kat hotel indah...nak tido kat hotel tepi sungai pun penuh....nasib la...

kami kan main terjah ...mana ada boking2 dulu...tp nasib kami lebih baik dari byk pelancong yg terpaksa tido kat masjid....ada dgn anak kecik lagik....tp tak pa semangat melancong punya pasal....



dah check in kat hotel...solat magrib dulu kita gi la nak makan2 kat tepi sungai kelantan.....org x ramai sgt masa tu tp yg boringnnya order punya la lama....sekali tanya satu gelas air dia hantar...last2 kita kensel jer....nampak kefe grand sgt tp teruk la perhidmatannya....
masa nak bayar kh tanya dia minta maaf sebab x der tukang masak.....looooooo awat buka kedai kalu tukang masak tak der.....alamak...macam tu pun ade ka.....????tukang masak coti kot tp sayang nak tutup kedai.....emmmmmmmm




kami pun ronda2 kat bandar kota baru....hotel yg kami dok nih tgh bandar...x jauh dgn pasar besar siti kadijah so kami ronda la malam tuh puas2....cari makan kat gerai lagi sedap ...pas tu ada lak pertunjukkan permainan alat2 muzik tradisoinal dan silat...tgok kejab tp bateri kamera abis lak....



esokknya kita ronda ronda kat bandar....melawat muzium,pusat batik,borong keropok n apa yg patut kat pasar besar siti kadijah utk dibawa balik kat kg....ramai menunggu dah tu kat kg....hehehhe...sempat abang we n ariz naik beca skali kh la sebenarnya ronda2 bandar...cuma rm10 jer...murah kan????





lepas puas berjalan....kita kuar hotel kol 2 terus gi rantau panjang...tp x der snap pic pun.....jalan2 kat situ sejam pas tu terus bertolak balik ke kedah.....masa spai kat banding dah malam jd x berpeluang la nak tengok pemandangan indah kat situ.....makan kejab kat situ terus balik umah mak kat baling...sampai umah mak pun dah pukul 11 malam.....semua sedara ada rupanya....so apa lagik bersembang hingga x ingat nak tido......




Saturday, 27-Feb-2010 03:26 Email | Share | | Bookmark
MASIH GI TERENGGANU

 
 
 
View all 11 photos...
ASSALAMUALAIKUM....

Lepas rehat2 kat rantau abang....kh n co terus gi Kuala Terengganu.......sempat la jalan2 kejab kat KT nih.....sempat la gi kat pasar payang yg memang popular kat ganu nih....dan semestinya gi Pusat Tamadun Islam ...tentunya Masjid Kristal jadi tumpuan...ramai org la masa nih dgn cuaca yg panas terik hingga naik pitam la kh.....aduhai......tp memang berbaloi sebab terlalu indah .....













KAT PASAR PAYANG NIH SEMPAT LA BORONG KEROPOK SIKIT DAN X LUPA BUAH KUNDANG YG MEMANG MENJADI KEGEMARAN ANAK2 KH











lepas gi PUSAT TAMADUN ISLAM nih kitaorg terus jer ke kelantan....

SELAMAT TINGGAL TERENGGANU ...sebuah negeri yg luas dan indah.....nanti kalau ada rezki boleh datang lagi


Tuesday, 23-Feb-2010 00:34 Email | Share | | Bookmark
JEJAK JEJAK KE TERENGGANU

 
 
 
View all 16 photos...
ASSALAMUALAIKUM....salam pembuka bicara....

aduhai dah berminggu x mengupdate fp ni ....bukan apa masalah nak upload pic yg tertalu teruk....lambat...lembab...sebab bukan orgnya yg salah tp tentunya linenya yg salah

Ni cerita masa KH n family gi cuti cuti malaysia pada raya cina yg lepas kat Pantai Timur.....
Mulanya nak bertolak bertolak pagi sabtu selepas subuh 13/02 tp entah macammana asben KH nak bertolak awal lak ....katanya x nak lalui kesesakkan ....so lepas maghrib kita pun bertolak dari rumah...memang betul sebab x der la sesak sgt walau kereta memang penuh kat sepanjang jalan tuh...

Kami sapai kat dungun dalam pukul 4 pagi gitu terus parking depan masjid n tidur kejab sebelum subuh....subuh solat kat masjid dekap pantai.....masa tu baru la inform MARLIDA yg kitaorg dah sapai....tp x kitaorg x pegi lagi umah ida sebab kita nak jalan2 dan lepak2 kat pantai dulu melihat keindahan pantai dungun.....tq gak kat kak madiha sebab dia yg bagi no tepon ida kat kh ...tepon da x dapat so tepon kak madiha...segalanya berjalan lancar...
pagi tu kita sempat gi sarapan kat pasar dungun tepi laut...cantik sungguh pemandangannya.....






kemudian ida datang ambik kat tepi pantai...singgah umah ida kejab....umah ida tengah pekan dungun...x jauh dari pantai .....beramah mesra kejab terus gi cari chalet kat rantau abang...x jauh la dari chalet yg famly ida wat gatrering.....mujur ada kosong sebab tahu je la cuti2 ni penuh semuanya...kita pun main terjah jer.... ok la bajet pun cuma RM70 semalam siap dgn tv ...econ...cukup la utk kita....kitaorg berehat kat chalet menghilangkan penat lelah....mandi manda tp kat lam bilik mandi chalet jer la sebab kat pantai tu ombak besar sgt....bahaya....







Lepas zohor ida tepon lak suruh gi chalet diorg utk lunch....adussss....kiranya kat ganu nih ida n co yg sponser bab makan....lunch...dinner.....tqvm...sesangat....
bbq dari tengahari sampai keesokkan harinya....
ahad pagi pabu dapat jumpa kak madiha...dia sampai lewat sebab jem teruk...tp x pa dapat gak jumpa akhirnya walau x dapat borak lama2 sebab kita orang nak bertolak ke kuala terengganu pulak....layan la semua pic kat rantau abang.....

ni sempat gi makan2 yg ringan2 kat pantai teluk lipat dungun.... ....sebelum gi singgah lunch kat chalet ida n co....





pas tu baru gi semula kat chalet ida.....makan nasik lak...kela2 ...tp anak2 sibuk berenang sapai x ingat nak makan.....


dari kamera ida
dari kamera ida....tqvm

TUKANG MASAK YG GLAMOR...CIK SUJAH....

Percutian kat rantau abang 2 hari satu malam dari 13-14hb feb.......
kenangan manis sangat kat rantau abang ....selamat tinggal rantau abang moga kita bersua kembali.....


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net